Van onze correspondent
Oranjestad – Na 14 jaar heeft Randolph Paskel de verantwoordelijkheid voor de Kustwacht Aruba overgedragen aan Mark Solognier. Paskel gaat zich op Sint Maarten inzetten.

F17 ARU nw hoofd Steunpunt KustwachtDe overdracht van het vertrekkend hoofd naar de nieuwe leiding vond woensdag plaats bij het Steunpunt Kustwacht, in de aanwezigheid van plaatsvervangend gouverneur Agustin Vrolijk, demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes, directeur Walter Hansen van de Kustwacht Caribisch Nederland, collega’s en familie.
Zowel Paskel als Solognier worden geprezen om hun verdiensten. Paskel begon zijn carrière bij de kustwacht in 2001, waar hij de leiding kreeg over het schip Panter. In 2007 werd hij hoofd Operations en in 2009 werd hij hoofd van het steunpunt Aruba. Paskel is nu klaar voor een nieuwe uitdaging, hij gaat de kustwacht op St. Maarten leiden.
Solognier volgt hem op. Hij startte in 2007 bij de kustwacht en werd ingezet als official bij de Panter. In 2011 verliet hij Aruba om op St. Maarten te gaan werken, waar hij het plaatsvervangend commando had van de Poema. In 2012 kwam Solognier naar Curaçao waar hij supervisor was in het Operationaal Centrum van de kustwacht. In 2014 kwam hij terug naar Aruba en werd kapitein op de Panter. Vijf jaar later werd hij hoofd Operations. Solognier is er nu klaar voor om hoofd van het steunpunt te worden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.