De Nederlandse regering heeft het niet alleen niet aangedurfd Aruba een 'aanwijzing' te geven, maar gaat bovendien diep door het stof door zich zelfs lovend uit te laten over het beleid van het kabinet Eman.
Minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dreigde de afgelopen weken de waarborgfunctie in het Statuut toe te passen door Aruba op grond van artikel 43 onder financiële curatele te plaatsen. Als opmaat naar de ingelaste Rijksministerraad van gisteren had Nederland gouverneur Fredis Refunjol de instructie gegeven de twee weken geleden door de Staten goedgekeurde begroting niet te ondertekenen.

Lees meer...

ADletters logo

Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.