Vakbond Sitkom spreekt van 8 tot 10 procent van het personeel

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Medewerkers van telecom- en internetprovider Flow hangt een massaontslag boven het hoofd, waarbij 20 van de 200 tot 250 personeelsleden het veld zouden moeten ruimen. Althans, dit is op te maken uit de woorden van Farley Felicia, voorzitter van telecomvakbond Sitkom. In gesprek met het Antilliaans Dagblad laat hij weten dat het personeel van Flow momenteel in grote onzekerheid verkeert.

F09 FlowDaarnaast zouden de CAO-onderhandelingen tussen de vakbond en het telecombedrijf stil liggen, omdat er eerst nog een ander probleem beslecht dient te worden omtrent de indexering van salarissen.

Felicia vertelt dat donderdag, nadat de Èxtra een artikel had gepubliceerd over deze thema’s, het management van Flow om 15.30 uur een spoedvergadering heeft belegd met alle werknemers. De vakbondsman zegt niet te weten wat hier is gezegd en dat Sitkom maandag om 17.00 uur met haar leden zal gaan vergaderen.

Bart Hofker, die bijna een jaar geleden aantrad als ‘vicepresident (VP) Dutch Caribbean’ van Flow liet donderdag, nog voor de spoedvergadering, desgevraagd aan deze krant weten zich op dit moment te willen onthouden van commentaar. ,,We zijn momenteel in onderhandeling met de vakbond en we willen de integriteit van dit proces handhaven”, zo zegt hij.

Met betrekking tot de salarisindexatie zijn er eerder al gesprekken geweest tussen de bond en de werkgever. Waar Sitkom inzette op een indexering van 1,5 procent, wilde Flow - nadat het in eerste instantie helemaal geen water bij de wijn zou willen doen en na zes bijeenkomsten met de bond - slechts 1 procent toezeggen, volgens Felicia.

In de publicatie van de Èxtra is te lezen dat Flow zou willen snijden in de operationele kosten. Het zou gaan om een besparing van 8 miljoen gulden, wat volgens de vakbond onmogelijk zou zijn, omdat er sinds de overname van UTS in 2017 al tientallen procenten bespaard zijn, op de operationele kosten die toen 64 miljoen bedroegen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.