Van onze redactie
Willemstad - Naar nu pas is bekendgemaakt heeft de Zr.Ms. Groningen op 16 mei jongstleden een drugstransport van ruim twee ton onderschept in een niet nader aangeduid deel van het Caribisch gebied.

cokeLange tijd was er geen schip van Defensie beschikbaar voor het Caribisch gebied. Zr.Ms Groningen is hier sinds begin april 2024 weer actief. Het betreft al het derde onderschepte drugstransport. Het Nederlandse marineschip wordt onder meer ingezet voor counterdrugsoperaties in afwisselende samenwerking met de Amerikaanse kustwacht en de kustwacht Caribisch gebied.
Twee go-fasts werden medio vorige maand ontdekt door het maritieme patrouillevliegtuig van de kustwacht Caribisch gebied, waarna Zr.Ms. Groningen in actie kwam. Het schip zette koers naar de go-fasts en lanceerde hierop de Amerikaanse helikopter en haar snelle onderscheppingsboten met aan boord het Fleet Marine Squadron en Ledet van de Amerikaanse kustwacht.
,,De verdachte smokkelaars gaven zich niet zomaar over”, aldus het bericht van Defensie. ,,Dat gebeurde pas na gerichte schoten op de buitenboordmotoren.” De vier verdachten en in totaal 2.177 kilogram cocaïne zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. ,,De drugs zijn inmiddels vernietigd en de verdachten zullen in Amerika worden vervolgd.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.