Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De jaarlijks terugkerende Operashon Siman Santu (Operatie Heilige Week) gaat vandaag van start en eindigt op tweede paasdag (1 april).

simansantuDe nadruk van de autoriteiten in deze periode rond Pasen ligt op de veiligheid, naleving en handhaving van de openbare orde op land en zee.
In dat kader verrichten het Korps Politie Curaçao (KPC) en kustwacht een belangrijke rol. De woordvoerders van politie en kustwacht, Imro Zwerver en Shalick Clement, hebben gisteren tijdens een online-briefing een uiteenzetting gegeven van actie van de twee organisaties.
De politie en kustwacht bieden evenals voorgaande jaren speciale aandacht aan stranden in Bándabou en Caracasbaai. Deze trekken in de periode rond Pasen elk jaar veel bezoekers. Er worden dan gericht controles gehouden op voertuigen alsook op alle soorten vaartuigen.
In tegenstelling tot vorig jaar is maritieme reddingsorganisatie Citro dit jaar weer van de partij. Deze hulporganisatie van vrijwilligers zal dan de kustwacht bijstaan in de patrouilles op zee.
Behalve KPC, kustwacht en Citro maken de volgende overheidsdiensten, hulp- en particuliere organisaties deel uit van Operashon Siman Santu: het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), brandweer, Fundashon Kuido di Ambulans Kòrsou (FKAK), het Rode Kruis Curaçao, Curaçao Tourist Board (CTB), Politur, het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), Selikor en Jan Thiel Security.
Het CTB en Selikor zullen bij de stranden in Bándabou en Caracasbaai mobiele toiletten en vuilcontainers plaatsen. Het personeel hiervan zorgt voor de dagelijkse schoonmaak en ophaal van het vuil.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.