Rutsel Martha en Chester Peterson voorgedragen als informateur

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Alle politiek leiders van de partijen die bij de Statenverkiezingen van afgelopen vrijdag zetels hebben weten te bemachtigen en daarmee vertegenwoordigd zullen worden in de Staten, hebben gisteren hun opwachting gemaakt bij gouverneur Lucille George-Wout.

mfkZo ook Gilmar ‘Pik’ Pisas, leider van MFK, die als grote winnaar uit de bus is gekomen bij de verkiezingen. Na afloop stond hij de pers te woord en gaf hij een update over de onderhandelingen tussen MFK en Partido Nashonal di Pueblo (PNP), de mogelijkheid tot uitbreiding van de huidige solide basis van 13 en maakte hij de prioriteitsportefeuilles voor MFK bekend: VVRP, Onderwijs en Justitie.
Pisas gaf aan dat de aankomende regering die de MFK-stempel zal dragen, zich zal baseren op de ontwikkeling van de bevolking. Volgens hem heeft de bevolking met het resultaat van de verkiezingen ‘na lange tijd gereageerd en aangegeven dat ze verandering willen omdat ze steeds niet werden gehoord’. MFK is nog in onderhandeling met PNP over de verdeling van de negen verschillende portefeuilles. Voor MFK geldt in ieder geval als prioriteit Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Onderwijs en Justitie. Charles Cooper, nummer twee op de MFK-lijst was eerder van 2010 tot 2012 al minister van VVRP en het gerucht doet nu de ronde dat hem wederom deze post zal worden toegewezen. Over de overige MFK-ministers is vooralsnog niets bekend.

Ook PNP heeft tijdens de onderhandelingen met MFK haar prioriteitsportefeuilles bekendgemaakt. ,,Daarna is PNP teruggegaan naar haar achterban en wij ook en vandaag (gisteren, red.) worden de onderhandelingen voortgezet om te kijken of iedereen elkaar kan vinden.”
Pisas beaamde dat er nog steeds gekeken wordt naar de mogelijkheid voor uitbreiding van de solide basis van 13 zetels die reeds bestaat door de bereidheid tot samenwerking tussen MFK (9) en PNP (4). ,,Wij van MFK wensen zeker een regering op basis van 14 zetels te hebben om zo bepaalde wijzigingen door te kunnen voeren in de staatsregeling”, aldus de MFK-voorman, die verder aangaf het voornemen te hebben op korte termijn naar Nederland te reizen. ,,Het is goed om al meteen een opening te zoeken. We hebben een concreet plan dat we aan Nederland willen presenteren.”
Voor dat gebeurt, moet nu het informatieproces beginnen. Daarvoor heeft Pisas gisteren Rutsel Martha en Chester Peterson, beiden advocaten, voorgedragen bij de gouverneur om dit traject te bewandelen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.