Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vanaf vandaag kunnen aankomende passagiers op Luchthaven Hato op locatie getest worden. coronatestDat wordt bekendgemaakt door Curaçao Airport Partners (CAP). Er wordt hierbij samengewerkt met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) en het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC).
,,Er is vanaf vrijdag een medische testarea ingericht voor binnenkomende passagiers. De locatie wordt vooral gebruikt voor passagiers die bij aankomst niet de benodigde documenten kunnen overleggen zoals een PCR-test om het land binnen te komen. Personeel van het ADC zal de testlocatie bemannen”, aldus CAP.
Navraag bij GMN, ADC en CAP leverde overigens geen informatie op over hoeveel passagiers er zonder benodigde test binnenkomen. Ook is niet duidelijk of het dan bij de luchthaven gaat om een sneltest, zodat de aankomende passagier snel duidelijkheid heeft.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.