Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Uiteindelijk hebben gisteren 24 partijen hun kandidatenlijsten ingeleverd bij de Electorale Raad.

RaadHiervan moet de ruime meerderheid, te weten 17 partijen, meedoen aan de voorverkiezingen die op 30 en 31 januari plaatsvinden.
Bij deze voorverkiezingen moeten deze partijen die momenteel niet vertegenwoordigd zijn in de Staten voldoende steun - 789 handtekeningen - zien te krijgen om door te kunnen naar de Statenverkiezingen die op 19 maart plaatsvinden.
Dat heeft de voorzitter van de Electorale Raad, Raymond ‘Pacheco’ Römer, gisteravond, nadat de laatste kandidatenlijst werd ingediend, tijdens een persconferentie bekendgemaakt.
Vandaag vindt een digitale sessie plaats voor de 17 partijen die mee moeten doen aan de voorverkiezingen, waarbij ze van alle informatie zullen worden voorzien en iedere partij een nummer krijgt voor deelname op 30 en 31 januari.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.