Bank zet afdeling Epidemiologie in het zonnetje

Van onze redactie
Willemstad - De MCB Prize, die de Maduro & Curiel’s Bank dit jaar voor de 24e keer uitreikt, gaat naar de afdeling Epidemiologie onder leiding van de inmiddels overal op het eiland bekende dr. Izzy Gerstenbluth.

mcbizzyHet betreft een prijs die een persoon, evenement, organisatie of bedrijf toekomt die naar de ‘nederige opinie’ van de bank eruit is gesprongen en/of gedurende het jaar een positieve impact heeft gehad op de gemeenschap.
Ter gelegenheid van de overhandiging van de prijs dit jaar bracht MCB-president Lionel ‘Chicu’ Capriles het volgende naar voren: ,,Wie kon aan het begin van het jaar bedenken dat wij in een zo verschillende situatie zouden komen te verkeren? Een situatie die ons heeft belemmerd en nog steeds belemmert om te doen wat wij bijna heel ons leven gewoon zijn te doen.”
Om voor elkaar te zorgen zijn de mensen momenteel verplicht om afstand te bewaren. ,,We kunnen elkaar geen hand geven, ook niet een kusje of een omhelzing. Wij kunnen niet samen zingen of dansen, en ook kunnen we niet in familieverband of met een groep vrienden genieten van elkaars gezelschap,” vervolgde Capriles.

,,Wie kon verwachten dat de persoon, die wij het meeste te zien kregen in de sociale en traditionele media op welhaast dagelijkse basis, een epidemioloog is? Wie kon bevroeden dat een epidemioloog als een familielid zou worden van ons allemaal, vanwege zijn kennis en expertise?”
Capriles verwijst naar dr. Izzy Gerstenbluth en zijn team van de afdeling Epidemiologie, ‘die voor ons van de MCB het waarlijk verdienen om onze prestigieuze MCB Prize 2020 in de wacht te slepen’.

‘Virus heeft ons verrast’

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.