Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De gedetineerde die in de politiecellen van Barber werd vastgehouden en waarvan eerder deze week bleek dat hij besmet is geraakt met het coronavirus, is in isolatie geplaatst in de vreemdelingenbarakken bij de gevangenis. Dat vertelt politiewoordvoerder Imro Zwerwer.

barakkenDe barakken zijn nu leeg nadat eerder de verschillende ongedocumenteerden met een repatriëringsvlucht terug naar hun land van afkomst zijn gebracht. Dit creëerde de mogelijkheid om de besmette gedetineerde daar, waar ook politietoezicht is, te plaatsen.
De gedetineerde zat eerder samen met een andere gevangene in één cel in het cellencomplex van Barber toen hij onwel werd. De persoon werd toen getest en al snel bleek dat hij besmet is met het virus. Daarna is hij meteen uit het cellencomplex gehaald en in de barakken bij gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) geplaatst.

Ondertussen is het proces van contactonderzoek begonnen en worden sowieso de eerdere celgenoot, evenals andere gedetineerden en personeel bij het cellencomplex te Barber die nauw contact met de besmette gedetineerde hebben gehad, getest en in preventieve quarantaine geplaatst.
Zwerwer wist niet te vertellen hoe het met de besmette gedetineerde gaat en of zijn toestand is verbeterd of verslechterd.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.