Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Selikor gaat samen met het X-team en de politie intensieve controles verrichten op illegale vuilstort. Dat heeft Selikor gisteren bekendgemaakt. Op deze wijze hoopt Selikor meer bewustzijn te creëeren binnen de gemeenschap over het belang van een schoon milieu.

F04 Illegale dump 3Selikor geeft aan al langere tijd in de media kennis te hebben genomen van de illegale vuilstort bij Dam Pretu. ,,De omgeving wordt regelmatig schoongemaakt, maar toch gaat het illegaal dumpen van vuil door. Dit en andere illegale vuilstorten moeten stoppen.”
De controles houden in dat vuiltransporteurs voortaan moeten kunnen bewijzen waar het vuil vandaan komt. Dit kan door een eigen bewijs te laten tekenen door de opdrachtgever. Ook bij Selikor zijn deze bewijzen beschikbaar. Met dit formulier kan de transporteur aantonen waar het vuil vandaan komt en wie de eigenaar en dus opdrachtgever is. Door het bewijs te tekenen, verklaart de opdrachtgever dat hij verantwoordelijk is voor de kosten voor de stort bij de landfill of vuilstort bij Koraal Specht. Het formulier moet volledig en juist ingevuld worden en vergezeld gaan met een kopie van het identiteitsbewijs van de opdrachtgever.
Elke transporteur die vanaf nu niet in het bezit is van zo’n bewijs, wordt op dat moment door de politie of het X-team van een formulier voorzien dat ter plaatse moet worden ingevuld. Ook zal vervolgens worden gecontroleerd of de betreffende vuilstort daadwerkelijk is aangekomen bij Malpais of in Koraal Specht, aldus Selikor, die een dringend beroep doet op de gemeenschap om ‘het transport van vuil aan verantwoordelijke transporteurs, die het vuil bij de enige legale vuilstortplaatsen gaan dumpen, toe te vertrouwen’. ,,Wanneer de transporteur het vuil heeft gedumpt, vraag dan ook om een bewijs”, aldus Selikor.
Verder vraagt Selikor ook de hulp in van de gemeenschap om illegale vuilstorters te melden. ,,Wie ziet dat een transporteur richting een verlaten gebied rijdt, meldt dit dan meteen bij het X-team via telefoonnummer 0800-0877 of via 917. Op deze manier kunnen we allemaal bijdragen aan een schoon Curaçao.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.