Wandelaars die langs Koredor wandelen of rennen zullen de penetrante stinkende lucht nabij Zakito snel ruiken.

chemischafvalOplettende vogelaars die bij de mangroven op zoek waren naar migrerende vogels troffen een groot stuk mangrovebos aan dat was afgestorven en een afvoerpijp en tevens een groot stuk met rozerood gekleurd water. Ook blijkt er een locatie te zijn waar stoffen lijken te worden gedumpt. Navraag bij de instanties leverde tot op heden geen resultaat op wat de oorzaak kan zijn geweest van het afsterven van de grote plek mangroven, en ook niet wat er precies wordt gedumpt op deze locatie. Een van de vogelaars die met het water in aanraking kwam omschreef een tintelend en jeukend gevoel te ervaren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).