Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het Milton Peters College (MPC) en de Sundial School zullen de komende week de balans opmaken voor wat betreft de leerlingen die wel en niet op het eiland zijn en wat hun situatie is. Beide schollen zullen op 9 oktober weer volledig starten, zo wordt aangekondigd in The Daily Herald.

school SXMVeel leerlingen zijn op Curaçao beland, waarvan zo’n 30 op het Radulphus College zitten.
Rector Wim de Visser van het MPC en de Sundial School heeft eerder aangegeven dat de leerlingen van de bovenbouw vandaag naar school moeten komen. Velen zullen nog niet aan dit verzoek kunnen voldoen omdat ze nog niet vanuit Curaçao naar Sint Maarten terug hebben kunnen vliegen. De onderbouwleerlingen zijn opgeroepen donderdag naar school te komen.
Ouders en leerlingen worden zoveel mogelijk deze week geïnformeerd over het schoolprogramma.
Beide scholen liepen schade op bij orkaan Irma, maar kunnen al wel weer aan de slag. Volgens de The Daily Herald zijn 26 van de 120 docenten van beide scholen geëvacueerd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.