Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De KLM-vlucht zaterdagmiddag van Hato naar Schiphol heeft een vertraging van ruim 40 uur. De luchtvaartmaatschappij hoopte gisteravond dat de ruim 400 passagiers vanochtend om 9.00 uur kunnen vertrekken. De oorspronkelijke vertrektijd was zaterdagmiddag 15.20 uur.


klmDe passagiers waren zaterdag al ingecheckt voor vertrek toen ze te horen kregen dat hun vlucht niet zou vertrekken. Dat ze dat niet eerder wisten, komt volgens Cees Ursem, country manager van KLM, doordat het technische mankement aan de Boeing 747 pas bij de landing werd ontdekt. ,,Het was een mankement aan de vleugelflap. Ik ben geen technicus, dus meer kan ik daar niet over zeggen.”
De passagiers zijn ondergebracht in hotels, voor zover ze geen andere verblijfplaats op Curaçao konden regelen. ,,Het gaat om 408 passagiers. Ongeveer de helft van hen hebben we naar hotels gebracht.” Daar krijgen ze alle kosten vergoed. 
Het toestel kon niet direct op Curaçao worden gerepareerd. ,,Het onderdeel is gistermiddag met een speciale vlucht vanuit Amsterdam ingevlogen. Dat was een Boeing 747 Cargo.” Het onderdeel zou volgens de planning gisteravond op het vliegtuig worden gemonteerd. ,,De passagiers kunnen vanochtend vanaf 5.30 uur inchecken. De vlucht staat gepland voor 9.00 uur.” De reizigers komen daarom pas vanavond tegen middernacht Nederlandse tijd op Schiphol aan.
De country manager erkent dat zo’n vertraging met een speciale vlucht voor een vervangend onderdeel veel extra kosten met zich meebrengt voor KLM. ,,Daar kiezen we voor in het belang van de veiligheid.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.