Boek over werk Curaçaose oncoloog

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De Nederlandse journalist René Steenhorst heeft een boek geschreven over professor in de oncologie Bob Pinedo.

 

boekpinedo

Pinedo kijkt daarin terug op vijftig jaar kankergeneeskunde en wat hij voor de ontwikkeling van het vak heeft betekend. ‘De ontdekkingsreis van Bob Pinedo’ verschijnt half november bij uitgeverij Prometheus.‘Professor Pinedo, nu secondopinionarts, overziet in deze biografische schets een halve eeuw kankergeneeskunde, waarin hij als bruggenbouwer tussen patiënt en wetenschap een grote rol speelde’, staat in een overzicht van de boeken die dit najaar in de categorie non-fictie verschijnen bij de uitgeverij. Toch noemt Pinedo het zelf liever geen biografie. ,,Het gaat vooral over mijn werk, mijn visie op de behandeling van kanker. Alleen het laatste hoofdstuk over Curaçao, gaat ook over mijn familie”, zegt de wereldwijd bekende Curaçaose oncoloog die op het eiland Fundashon Prevenshon opzette en daarvan nog bestuurslid is. Eind vorig jaar werd hij als voorzitter van de stichting opgevolgd door Raiza Pardo.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.