Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De krachtmeting van de afgelopen tijd tussen Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé en de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) is geculmineerd in de schorsing van directeur Margit de Freitas.

margitdefreitas

Zij is gisteren door twee recent benoemde commissarissen geschorst lopende het onderzoek van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab). In gesprek met Achim Henriquez, die op verzoek van de RvC het proces begeleidt, verklaarde de raadsman dat het niet uitgesloten is dat De Freitas na de schorsing ontslagen wordt. De schorsing van De Freitas volgt nadat de regering afgelopen woensdag twee commissarissen heeft ontslagen. ,,Het heeft bij de directeur en de twee in functie zijnde commissarissen ontbroken aan een ‘sense of urgency’ om ons te garanderen dat jongeren dit jaar in de regio kunnen gaan studeren. Toen ik een paar maanden geleden Statenlid was ben ik door verschillende ouders benaderd omdat zij van de SSC te horen hadden gekregen dat er geen geld was om in de regio te gaan studeren. De regering heeft 2,2 miljoen gulden beschikbaar gesteld maar volgens de stichting is dat onvoldoende. Er zou volgens SSC nog 4,4 miljoen bij moeten”, aldus de bewindsvrouw. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.