Maatschappij breidt ook personeelsbestand uit.

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Van het recent nog letterlijk ijskoude Newfoundland in Canada straks in de Caribische warmte van luchthaven Hato.

mwdividivi

Divi Divi Air op Curaçao breidt uit met twee onlangs aangekochte Twin Otters om daarmee het vliegverkeer tussen de ABC-eilanden beter te bedienen.Directeur-eigenaar Germaine Durand (foto) bevestigt de acquisitie van de twee ‘De Havilland DHC-6-300 turboproptoestellen’, zoals ze officieel heten, nadat SkyQuest International de verkoopdeal namens Provincial Investments, Inc. in Canada wereldkundig maakte.,,Divi Divi Air verbindt de gemeenschappen van Curaçao en Bonaire al zestien jaar met elkaar, nadat Divi Divi in 2000 werd opgericht, en het is volgens ons het juiste moment om deze service ook aan Aruba aan te bieden”, aldus Durand. De maatschappij wil de Twin Otters inzetten, in het bijzonder om het zogeheten VFR-verkeer (Visiting Friends and Relatives) van dienst te zijn.,,Het is ons doel om de ABC-eilanden beter met elkaar te verbinden.” Divi Divi Air mikt op het derde of vierde kwartaal van 2017 om de vluchten met de aangeschafte Twin Otters van start te laten gaan. Deze vliegtuigen bieden plaats aan 19 stoelen. Op dit moment bestaat de Divi-vloot uit drie Britten-Norman Islanders - één C152, één C172 en één Piper Lance - allemaal met minder stoelencapaciteit. De nieuwe aanwinst levert dan ook een flinke uitbreiding op. Dat geldt ook voor het personeelsbestand: dat bestaat nu uit zo’n 28 medewerkers. Volgens Durand komen er in beginsel zes tot acht vliegers bij.Er is al een voorlopig nieuw vliegschema opgesteld, maar het staat nog niet vast. De aankoop van de toestellen is gefinancierd met deels eigen vermogen van Divi Divi en voor een deel met een lening van een lokale bank. Welke bank wil de directeur in deze fase nog niet zeggen.Voorheen zette de ALM (Antilliaanse Luchtvaartmaatschappij) met de zogeheten ABC Commuter ook de Twin Otter in op de Benedenwindse Eilanden. Winair op Sint Maarten vliegt voornamelijk met dit type toestel, onder meer op Sint Eustatius en Saba waar een groter vliegtuig niet kan landen.Divi Divi Air nv werd in juli 2000 opgericht. In het Handelsregister van de Kamer van Koophandel komen ook Divi Divi Maintenance nv (februari 2003) en Divi Divi Air Group Holding bv (december 2008) voor. Bij alle vennootschappen staat de 49-jarige Curaçaose Germaine Richie-Durand ingeschreven als directeur.Vorig jaar, in 2016, vervoerde Divi Divi Air ongeveer 30.000 passagiers. Voor het verkeer tussen Flamingo Airport op Bonaire en Hato op Curaçao is het een onmisbare schakel geworden. Er zijn dagelijks minimaal zes verbindingen en op verzoek kunnen vluchten worden gecharterd. Over het algemeen liggen de ticketprijzen onder het niveau van Insel Air, die momenteel met een F50 (met 50 stoelen) viermaal per dag tussen de twee eilanden vliegt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).