Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De Rijksministerraad heeft gisteren op voordracht van de ministers van Justitie Roger Bos benoemd tot de nieuwe procureur-generaal (PG) van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

 

nieuwepg

Bos begint op 1 september aan zijn nieuwe functie. Begin dit jaar maakte deze krant al bekend dat huidig PG Guus Schram na drie jaar terugkeert naar Nederland. Dat maakte Schram toen tijdens het Justitieel Vierpartijenoverleg in Aruba zelf bekend. Schram is sinds 1 februari 2014 PG van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden en volgde Dick Piar op. Bij zijn installatie gaf Schram al aan voor drie jaar als magistraat te willen dienen. Het Openbaar Ministerie (OM) liet vorige maand al weten op een overdracht in september te hopen.Bos is sinds 2012 hoofdofficier van justitie van het parket in Limburg en sinds 1999 in diverse leidinggevende functies werkzaam bij het Openbaar Ministerie in Nederland. ,,Hij heeft een ruime ervaring binnen het OM en is zeer gericht op interne en externe samenwerking. Zijn brede kennis en ervaring komt in de positie van PG goed van pas”, aldus het OM Curaçao.De PG wordt bij Koninklijk Besluit voor het leven benoemd, maar kan op eigen verzoek worden ontslagen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).