Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het zika-virus, dat zeer schadelijk kan zijn voor ongeboren kinderen, maakt wellicht een comeback.

zikaDe World Health Organization (WHO) heeft recentelijk een lijst van landen met (her)introductie en lopende transmissie opgesteld. Op deze lijst staan Bonaire, Sint-Maarten, Aruba en Curaçao. Het enige Caribische land dat niet op de lijst staat is Saint Barthélemy. 

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) geeft aan dat er een ‘Alert Level 2; Practice Enhanced Precautions’ geldt. CDC waarschuwt dat zwangere vrouwen beter niet naar Curaçao kunnen reizen. De kans op ernstige aangeboren afwijkingen is namelijk door het virus twintig keer hoger. Bij vrouwen die zwanger willen worden, wordt gewaarschuwd dat zij na terugkomst uit een ‘zika-gebied’ acht weken lang een voorbehoedsmiddel moeten gebruiken. En hun partner moet voor een periode van zes maanden condooms gebruiken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.