Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Stichting Eerherstel Oorlogsslachtoffers Curaçao (Seoc) is blij dat de vijftien Chinese werknemers van Shell die in 1942 werden vermoord, eindelijk erkend zijn als oorlogsslachtoffers.

 


,,De Curaçaose regering heeft deze mensen erkend als oorlogsslachtoffers. Ik hoop dat de Curaçaose regering de Nederlandse regering zal vragen hetzelfde te doen, namelijk deze mensen te erkennen als oorlogsslachtoffers. Dan denk ik dat er heel wat leed verzacht zal zijn”, aldus Nizaar Makdoembaks van Seoc.
Het was gisteren precies 73 jaar geleden dat de Chinese werknemers van Shell werden vermoord in het kamp Suffisant. Zij liggen begraven op de begraafplaats van Kolebra Bèrdè. Gisteren werd in de ochtend een bord onthuld, waarna in de middag een ceremonie op de begraafplaats plaatsvond. ,,Het is een bijzondere gebeurtenis dat eindelijk op deze dag dit monument onthuld is. Het had eerder moeten gebeuren, na de Tweede Wereldoorlog in 1945 toen er onderzoek plaatsvond naar de misdadigers. Hier is een misdrijf gepleegd tegen de menselijkheid”, stelt Makdoembaks.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.