Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren met winsten gesloten. De stevige opmars van de olieprijs zorgde voor een positief sentiment. In het kielzog gingen ook energiebedrijven mee omhoog. Aluminiumconcern Alcoa stond in de belangstelling nadat het traditiegetrouw als eerste de boeken had geopend.
De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk met een winst van 0,9 procent op 17.721,25 punten. De bredere S&P 500 ging 1 procent omhoog, tot 2.061,72 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 0,8 procent en sloot op 4.872,09 punten.
Het Russische persbureau <I>Interfax<I> meldde op basis van ingewijden dat Rusland en Saudi-Arabië een akkoord hebben gesloten over de bevriezing van de olieproductie. Een vat Amerikaanse olie werd daarop 4,4 procent duurder op 42,14 dollar. Brentolie steeg 4,2 procent tot 44,61 dollar per vat. Oliereuzen als ExxonMobil (plus 1,2 procent) en Chevron (plus 2,4 procent) profiteerden van de prijsstijging.
Chesapeak Energy, dat al langere tijd kampt met de dalende energieprijzen, zag het aandeel ruim een derde meer waard worden. Het kondigde verregaande maatregelen aan om de financiering overeind te houden. Zo werden onder meer vrijwel alle gasvelden, kantoorpanden en derivatencontracten verpand.
Alcoa verloor 2,7 procent. De aluminiumproducent zag de winst en omzet in het eerste kwartaal sterk dalen vanwege de lage aluminiumprijzen en kondigde aan nog eens 2.000 banen te schrappen. De winst per aandeel exclusief bepaalde kosten was wel beter dan analisten hadden verwacht.
Koffieketen Starbucks sloot 2,3 procent in het rood na een verlaging van het beleggingsadvies door Deutsche Bank. Juniper Networks zag zijn beurswaarde ruim 7 procent minder waard worden. De producent van netwerkapparatuur kwam met teleurstellende vooruitzichten voor het eerste kwartaal naar buiten.
Automaker Ford won 1,2 procent. Het bedrijf kondigde een grootscheepse verbouwing van zijn thuishaven in Dearborn aan. Biotechnologiebedrijf AbbVie steeg 2,4 procent, nadat de Amerikaanse toezichthouder versnelde goedkeuring verleende voor een medicijn tegen bloedkanker.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.