Al het nieuws

Van onze Redactie
New York - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn gisteren met kleine verliezen gesloten. De graadmeters stonden een tijd op bescheiden winsten, maar zakten in het laatste handelsuur toch in het rood.
Beleggers wachten op de eerstekwartaalcijfers van bedrijven, die deze week beginnen binnen te druppelen. Aluminiumproducent Alcoa is nabeurs de eerste toonaangevende onderneming die inzage geeft in zijn financiële prestaties in de eerste maanden van 2016.
De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen op Wall Street sloot 0,1 procent lager op 17.556,41 punten. De bredere S&P 500 ging 0,3 procent omlaag tot 2.041,99 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,4 procent tot 4.833,40 punten.
De verwachtingen van analisten voor de kwartaalcijferperiode zijn niet erg hooggespannen, maar beleggers lijken hun geld vooraf te zetten op meevallende resultaten. Alcoa werd 4 procent meer waard. De banken JPMorgan Chase, Citigroup en Bank of America, die voor later in de week op de rol staan, wonnen tot 1,6 procent.
Goldman Sachs was met een plus van 1,3 procent de sterkste stijger bij de hoofdfondsen. De bank heeft met de Amerikaanse justitie een definitieve schikking getroffen in verband met de verkoop van schuldpapier op basis van slechte woninghypotheken. Die praktijken waren een belangrijke oorzaak van de financiële crisis van 2008.
Ook het industriële concern United Technologies deed het relatief goed met een winst van 0,8 procent. Sportkledingmaker Nike stond onderaan de Dow met een verlies van 2,5 procent. Farmaceut Pfizer raakte 1,9 procent van zijn beurswaarde kwijt.
Een andere opvallende stijger was Yahoo. Het technologiefonds kreeg er 1,1 procent bij. Het Britse tabloid The Daily Mail liet weten dat het samen met een aantal investeerders een bod overweegt op de internetactiviteiten van het bedrijf.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.