Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De aandelenmarkten in New York zijn in het rood gesloten. Daarmee werd de daling van een dag eerder doorgezet. Beleggers op Wall Street kregen onder meer een tegenvallend cijfer over de groei van de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven te verwerken.

Ook wogen ze macro-economische data op signalen over de timing van een renteverhoging van de centrale bank. De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent lager op 18.096,90 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 2098,53 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent, tot 4967,14 punten.

Loonstrookverwerker ADP maakte bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten vorige maand met 212.000 banen is toegenomen, tegen een herziene 250.000 een maand eerder. Economen rekenden gemiddeld op 219.000 nieuwe arbeidsplaatsen. De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Kledingbedrijf Abercrombie & Fitch kelderde ruim 15 procent. Het bedrijf zag afgelopen kwartaal de winst en omzet dalen en verwacht aanhoudend uitdagende marktomstandigheden voor de eerste helft van dit jaar.

Olieconcern ExxonMobil (min 0,5 procent) liet weten zijn investeringsbudget dit jaar met 4,5 miljard dollar te verlagen tot 34 miljard dollar, vanwege de lage olieprijs. Aluminiumconcern Alcoa zakte 3,9 procent na een afwaardering van Bank of America Merrill Lynch.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.