Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het op Bonaire gevestigde Medicair, onderdeel van de EZ Air (nu Z Air)-operatie, die medische vluchten verzorgt vanaf Bonaire naar de regio, gaat zijn activiteiten en aanbod verder uitbreiden.

medicairDaartoe is het bedrijf een service agreement aangegaan met Ambulancias Aéreas de Colombia dat onderdeel is van Colcharter IPS S.A.S.
Het is de bedoeling dat Medicair samen met de Colombiaanse partner ambulancevluchten in de bredere Caribische regio gaan uitvoeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars vliegtuigen en waarbij Ambulancias Aéreas de Colombia medisch personeel levert voor de vluchten van Medicair. ,,Onze focus is het redden van levens op momenten dat anderen dat niet kunnen. Met vliegtuigen die onder meer beschikken over intensive care units, state-of-the-art medische apparatuur en hoog opgeleid vlieg- en medisch personeel, bieden wij toegang tot gezondheidszorg aan patiënten in moeilijk bereikbare geografische gebieden of gebieden zonder hoogwaardige faciliteiten”, aldus Viviana Ortiz die als medisch directeur verantwoordelijk is voor de medische kant van de operatie. Sinds haar oprichting heeft Ambulancias Aéreas naar eigen zeggen meer dan 75.000 uur gevlogen, meer dan 20 miljoen kilometers afgelegd en in totaal meer dan 30.000 levens gered.
Medicair-directeur René Winkel is in zijn nopjes met de nieuwe samenwerking. ,,Tot nog toe waren wij gebonden aan één dominante contractpartner, maar die situatie houdt binnenkort op te bestaan. Dit stelt ons in de gelegenheid in een breder gebied onze diensten aan te gaan bieden en, zo nodig, ook de concurrentie met anderen aan te gaan”, zo laat Winkel weten. Volgens hem is Ambulancias Aéreas de Colombia een grote en aantrekkelijke partner. ,,Het is een groot bedrijf met in totaal 190 medewerkers. Zij hebben ook de capaciteit om, samen met ons, tot wel 450 medische vluchten per maand uit te voeren”. Medicair zal, net als nu, ambulancevluchten blijven verzorgen vanaf onder meer de ABC-eilanden, maar ook vanaf St. Maarten en Anguilla en andere eilanden in de regio. Medicair beschikt zelf over twee toestellen van het type Learjet. Ambulancias Aéreas beschikt in totaal over 19 vliegtuigen, van verschillende groottes en specificaties.
Maar de samenwerking met Ambulancias Aérias gaat verder dan alleen medisch vervoer met de eigen ambulancevliegtuigen. Gezamenlijk zullen de twee medische vliegmaatschappijen ook zogenaamde medische escorts verzorgen voor patiënten die wel met een commerciële vlucht terug kunnen reizen, maar daarbij medische begeleiding nodig hebben. ,,Het gaat dan bijvoorbeeld om toeristen die om medische reden uit het Caribisch gebied naar huis terug moeten keren, of omgekeerd”, legt Winkel uit.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.