Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Nadat op 11 september de eerste persoon met Covid-19 is overleden diende er op Bonaire een dag later een nieuw positief coronageval aan. Het gaat om één van de huisartsen van het eiland, dr. Hermelijn. In overleg is besloten af te wijken van de privacyregel omdat het om een huisarts gaat die onlangs nog contact heeft gehad met patiënten.

BON covid teststraatDe arts had zich laten testen vanwege lichte klachten. De uitslag bleek positief te zijn en zaterdag is gelijk het bron- en contactonderzoek gestart. Alle personen die vanaf zaterdag 5 september 2020 contact hebben gehad met de dokter in kwestie worden in kaart gebracht en gebeld door medewerkers van de afdeling Publieke Gezondheid. Personen die nauw contact hebben gehad worden in quarantaine geplaatst en in geval van klachten worden ze getest. Alle personen die recent wel contact hebben gehad met dr. Hermelijn maar onverhoopt niet gebeld worden, moeten hun gezondheid monitoren en bellen bij klachten. Wie alleen contact heeft gehad met de assistenten hoeft zich geen zorgen te maken.

De overheid roept alle mensen met klachten op om zich te melden en te laten testen. Ook bij lichte klachten kan er een afspraak gemaakt worden voor een test. Vanochtend en morgenochtend is er extra ruimte in de Drive-Thru bij Publieke Gezondheid aan de Kaya G.F. Betico Croes 24. Testen gebeurt alleen op afspraak. Ook wordt benadrukt dat laten testen als er geen klachten zijn geen zin heeft. ,,Zodra er een afspraak voor een test gemaakt is, dient u thuis te blijven en u zo veel mogelijk af te zonderen van uw huisgenoten. Als het resultaat van de test bekend is, en die is negatief mag u weer uit zelfisolatie”, zo laat de afdeling Publieke Gezondheid weten.

,,Voorkom dat het coronavirus op het eiland verspreidt. Iedereen wordt opgeroepen om zich aan de hygiëne-instructies te houden. Was regelmatig je handen met water en zeep, houd anderhalve meter afstand en raak je ogen, mond en neus niet aan. Blijf bewegen, slaap voldoende en verhoog je weerstand door gezond te eten en te leven. Heb je klachten die wijzen op Covid-19, blijf dan thuis en bel 0800-0800. Bescherm jezelf en de mensen om je heen”, zo blijft de overheid herhalen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.