Van onze correspondent
Oranjestad - Het Horacio Oduber Hospital had in augustus een beddenbezetting die met 91 procent hoger lag dan de 77 procent van juli.

aruspoed70 Procent van de patiënten werd opgenomen vanwege een medisch noodgeval.
Het HOH maakt deze statistieken dinsdag bekend. In totaal werden 808 patiënten opgenomen, wat vrijwel gelijk is aan de 813 patiënten die in juli werden opgenomen.
Gemiddeld lagen patiënten 4,7 dagen in het ziekenhuis. 30 Procent van de patiënten werd gepland opgenomen. Van de 808 patiënten kwamen 463 patiënten binnen als noodgeval.
Er werden 574 operaties uitgevoerd, wat bijna gelijk is aan juli. In augustus kwamen 69 baby’s ter wereld, 36 jongens en 33 meisjes. Bij de Bloedbank hebben zich in augustus 179 donoren gemeld om bloed te geven.
De Spoedeisende Hulp kreeg 2.739 patiënten. Daarvan was 41 procent geen noodgeval, zij werden dan ook verwezen naar hun huisarts of naar de Huisartsenpost.
De specialisten die in dienst zijn van het HOH deden 7.084 consulten. Bij Radiologie werden 4.412 testen gedaan, zoals een CT-scan of MRI. Het laboratorium deed afgerond 16.000 testen.
Het ziekenhuis laat weten dat ze altijd hun uiterste best doen om een hoge kwaliteit van zorg aan te bieden. Het HOH geeft elke maand een statistisch overzicht om de bevolking te informeren wat er in het ziekenhuis gebeurt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.