Van onze correspondent
Kralendijk - Leerlingen van basisscholen Strea Briante en Rayo di Solo hebben onlangs via hun leerlingenraad het initiatief genomen om de leefomgeving op hun scholen te verbeteren.

bonleerlingenraadIn samenwerking met hun docenten hebben de leerlingen een brief geschreven aan de directeur van Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB), waarin zij hun bezorgdheid uitten over de toenemende hoeveelheid afval en stof rond het WEB-gebouw, waar momenteel bouwactiviteiten plaatsvinden. Het afval en stof veroorzaken overlast voor de scholen.
Tijdens een onlangs gehouden vergadering van de leerlingenraad, bestaande uit leerlingen van groep 5 tot en met 8 van zowel basisschool Strea Briante als Rayo di Solo, is uitgebreid gediscussieerd over de oorzaak en gevolgen van de genoemde problematiek. De leerlingen, in de leeftijd van 10 tot 12 jaar, toonden zich zeer betrokken en bedachten zelf mogelijke oplossingen waarna ze een brief opstelden, waarin zij hun zorgen op een duidelijke en respectvolle manier uitdrukten. Vervolgens besloten zij om de brief persoonlijk aan de directeur van WEB te overhandigen.
Directeur Raymond Silberie nam de tijd om de delegatie te ontvangen en hij luisterde aandachtig naar hun zorgen. Onder de indruk van het initiatief van de leerlingen bedankte hij hen voor hun betrokkenheid en hij ging in gesprek met hen over mogelijke oplossingen. ,,Kinderen leren door te doen. Door ze te betrekken bij lokale problemen, stimuleren we kritisch denken en samenwerking voor een betere toekomst”, aldus Silberie. Zowel WEB-medewerkers als projectmedewerkers waardeerden het initiatief en zijn direct overgegaan tot concrete acties om de situatie te verbeteren. Zij bieden hun excuses aan en zullen voortaan beter opletten om overlast te voorkomen.
Dit bijzondere initiatief laat volgens WEB zien dat ook jonge kinderen een belangrijke rol kunnen spelen bij het verbeteren van hun omgeving. ,,Door direct contact te zoeken met de verantwoordelijke partij en zelf met oplossingen te komen, hebben deze leerlingen bewezen dat zij de toekomst van Bonaire in handen willen nemen. De actie van de leerlingen dient als voorbeeld van hoe we op ons eiland met problemen en oplossingen kunnen omgaan.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.