Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering stapt over op elektrische voertuigen. Elmar gaat oplaadpunten installeren bij Directie Economische Zaken. Het betreft een pilotproject.

aruelektrischEnergieminister Geoffrey Wever (Raiz), directeur Maria Dijkhoff-Pita van Directie Economische Zaken en directeur Anthony Irausquin van Elmar ondertekenden het akkoord gisteren. Minister Wever is Elmar dankbaar voor hun inzet om concrete stappen te zetten die in het voordeel van het milieu zijn. ,,Het installeren van oplaadpunten voor elektrische auto’s is een belangrijke stap”, aldus Wever.
De bewindsman wil bereiken dat alle voertuigen van de regering worden vervangen door een elektrische auto. Zo zal de overheid bijdragen aan duurzaamheid en meer efficiëntie. De start bij Directie Economische Zaken is een pilotproject. Alle voertuigen van Directie Economische Zaken zullen worden vervangen. Wever stelt dat dit een aanzienlijke verlaging van de benzinekosten zal betekenen en een stuk minder milieuvervuiling. Het is vanuit de regering een stap om Aruba duurzamer te maken.
Elmar biedt al oplaadpunten aan, de zogeheten EV ChargeUp. Deze staan verspreid over het eiland. Het akkoord dat is getekend, houdt in dat Elmar meer oplaadpunten gaat installeren. ,,Dit moet de overstap naar elektrisch rijden versnellen”, hoopt minister Wever. ,,Ik ben trots op dit bereikte akkoord. Het is een cruciale stap voor een duurzame toekomst. Elektrisch rijden wordt de nieuwe standaard en zal een voorbeeld zijn voor de samenleving. Iedereen zal een steentje moeten bijdragen om hun eigen leven duurzamer te maken.”
Wever hoopt dat andere ministeries en overheidsdiensten het voorbeeld zullen volgen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.