Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, is op Aruba. Hij woont vanmorgen de virtuele vergadering van het koninkrijksberaad over buitenlandse betrekkingen bij.
ARUBlokDe bewindsman bezoekt het Caribische deel van het Koninkrijk. Hij zou eerst niet naar Aruba komen, maar omdat het reisadvies vorige week werd aangepast, heeft Blok Aruba aan het programma toegevoegd.
Volgens minister-president Evelyn Wever-Croes wordt de kwestie Venezuela met Blok besproken. Als het aan Aruba ligt, worden de grenzen met Venezuela voorlopig niet geopend. ,,De grenzen met Venezuela waren voor corona al dicht. Venezuela vraagt Aruba al maanden om de grenzen weer te openen, maar dat gaat voorlopig niet gebeuren.” Ze bracht in herinnering dat in 2018 de heropening van de grens met Venezuela voorzichtig in gang werd gezet, met de mogelijkheid voor beperkt scheepvaartverkeer. ,,We waren in maart zover dat we voorwaarden hebben geformuleerd voor de volgende stap, maar Venezuela heeft die nog niet geaccordeerd. Voor Aruba is niet alleen corona nu een issue, maar ook de omstandigheden waaronder de bevolking van Venezuela moet leven.” De bewindsvrouw verklaarde dat Aruba vanwege corona en de gewijzigde economische omstandigheden niet langer in staat is om iedereen te ontvangen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.