Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het herstel van het toerisme gaat niet zo snel als het zich in juli liet aanzien. Volgens Aruba Hotel & Tourism Association (Ahata) worden veel toeristen afgeschrikt door de grote uitbraak van Covid-19 onder de lokale bevolking.

aruahataUit de cijfers over augustus blijkt dat zich slechts mondjesmaat meer bezoekers melden. Directeur Tirsa LaSorte trekt hieruit de conclusie dat het herstel van het toerisme nog lang zal duren. ,,De regering moet er rekening mee houden dat veel bedrijven in de toeristische sector niet overleven zonder langdurige financiële steun en flexibilisering van de arbeidswetten.”
De hotelbezetting was in augustus slechts 14,2 procent. Vorig jaar was die nog 86,9 procent. De gemiddelde prijs per kamer was wel even hoog als in augustus 2019, namelijk 240,52 dollar. De opbrengst per kamer, de RevPar kwam 83 procent lager uit dan een jaar geleden, op 34,27 dollar.

Over de eerste acht maanden van 2020 was de gemiddelde hotelbezetting 29,1 procent. Dat is 57 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De RevPar daalde met 59 procent naar 100,89 dollar. De grote afwijkingen hebben te maken met de komst van corona naar Aruba, aan het einde van het hoogseizoen.
Ahata verwacht dat de bezetting over de maand september niet hoger is dan 12,6 procent. Voor het laatste kwartaal van dit jaar adviseert Ahata haar leden om rekening te houden met een bezetting van hooguit 26 procent.

De cijfers van Ahata zijn verzameld onder negentien leden, namelijk Amsterdam Manor Beach Resort, Barceló Aruba, Boardwalk Boutique Hotel, Brickell Bay Beach Club, Bucuti & Tara Beach Resort, Courtyard by Marriott, Divi & Tamarijn All-Inclusive, Eagle Aruba Resort, Holiday Inn Resort Aruba, Hyatt Regency Aruba, Hyatt Place Aruba Airport, Manchebo Beach Resort, Marriott Aruba & Stellaris Casino, Paradera Park, Renaissance Aruba Resort, The Ritz-Carlton Aruba, RIU Palace Aruba, RIU Palace Antillas en Talk of the Town Hotel.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).