Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Afgelopen zondag vond de laatste wedstrijd van dit jaar plaats van Youth Sailing Curaçao (Ysco). Vanwege de harde wind, tussen de 20 en 25 knopen, hadden veel zeilers het zwaar. In de categorie Goud werd gezeild door de meest ervaren zeilers. Deze groep zeilde drie races van elk bijna een uur. Darius Bérénos won twee races en werd eerste, gevolgd door Bas van der Gulik, die één race won, en Bruno Brouwers. Dit trio sloot het jaar op passende wijze af, gezien het aantal lokale maar ook regionale overwinningen die zij in 2015 wisten te boeken. In de Zilver Open-klasse won Melody Schoen, die nu klaar is voor promotie naar Goud, gevolgd door Justin Ravelo en India Schoen. De jonge Daan de Jong werd in de Zilver Ysco-categorie eerste. Anouk Hagedoorn werd tweede en Alvin Spencer eindigde als derde.
Bij de Brons-zeilers won Zachery Latanzi. Deven Donk werd tweede en Noami Odor eindigde als derde. In de categorie Starters, kinderen die dit seizoen begonnen zijn met zeilen, werd Natalia Nicolaas met drie gewonnen races eerste, Diego Rosingh werd tweede en Dunstan Lagerveld werd derde. Ysco kijkt tevreden terug op een mooi seizoen.

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw