Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De Rijksministerraad heeft ingestemd met de voordracht voor de benoeming van Emiko Bird-Lake tot waarnemend gouverneur van Sint Maarten.

SXMwndgouvBird-Lake kan indien nodig gouverneur Ajamu Baly vervangen. De gouverneur van Sint Maarten vertegenwoordigt de koning en is in die hoedanigheid het hoofd van de regering van Sint Maarten. In die functie is hij onschendbaar en zijn de ministers verantwoordelijk. Als koninkrijksorgaan behartigt de gouverneur de belangen van het Koninkrijk der Nederlanden.
Bird-Lake (1971) is geboren op Sint Maarten. Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden en deed haar specialisatie als cardioloog bij het Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUMC) in Amsterdam. Zij werkt momenteel als cardioloog bij het Sint Maarten Medical Center (SMMC). Zij is ook coördinator van de intensive care van het SMMC. Haar werk als cardioloog strekt zich uit tot de naburige eilanden waar ze ook patiënten verzorgt in het Saba Cares Medical Center. Daarnaast is Bird-Lake voorzitter of lid van diverse commissies en stichtingen op medisch gebied en goede doelen.
Premier Silveria Jacobs is blij met de benoeming en stelt: ,,Ik wil ook een woord van dank richten tot de mensen van Sint Maarten en alle belanghebbenden voor het geduld waarmee we hebben geprobeerd een meer gendergelijke situatie te creëren. Het maakt me trots om te zien dat iemand die zich heeft ingezet voor Sint Maarten een rol van deze omvang op zich neemt.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.