Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Den Haag/Philipsburg - Vertrekkend gouverneur Eugene Holiday van Sint Maarten is gisteren benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau.

SXMHolidayTijdens een afscheidsreceptie in de Grote Kerk in Den Haag ontving hij de koninklijke onderscheiding uit handen van staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66). Zij stond tijdens de receptie stil bij de vele verdiensten van Holiday voor Sint Maarten, die twee keer de maximale termijn van zes jaar gouverneur is geweest. ,,U was de stabiele factor die Sint Maarten door verschillende politieke crises heeft geleid. Ik kan me voorstellen dat het niet altijd gemakkelijk was om elf verschillende kabinetten bij te staan. Maar ook in deze roerige tijden zorgde u ervoor dat dingen die niet konden wachten, bleven doorgaan”, aldus Van Huffelen.
Bijzondere aandacht was er voor de rol die gouverneur Holiday speelde tijdens opeenvolgende crisissen zoals orkaan Irma en de covid-pandemie. Daarnaast sprak de staatssecretaris haar waardering uit voor zijn zorgvuldige manier van werken, zijn integere manier van handelen, zijn bereikbaarheid voor iedere inwoner van Sint Maarten en zijn inzet voor jongeren en goed onderwijs.
De benoeming tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau is een onderscheiding die niet vaak wordt verleend. De gedecoreerde moet zeer bijzondere of belangrijke activiteiten hebben verricht, zo is de uitleg.
In zijn rol als gouverneur vertegenwoordigde Holiday de koning. In die hoedanigheid was hij ook het hoofd van de regering van Sint Maarten. In die functie is de gouverneur onschendbaar en zijn de ministers verantwoordelijk. Als koninkrijksorgaan behartigt de gouverneur de belangen van het Koninkrijk der Nederlanden. Op 10 oktober volgt Ajamu Baly Eugene Holiday op als gouverneur.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).