Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Een ingenieursunit van de Koninklijke Landmacht zal de eilanden Sint Maarten en Saba bij wijze van oefening in kaart brengen.

MilitairenDat zal zodanig geschieden dat als er sprake is van een natuurramp snel en efficiënt een schadebeeld gecreëerd kan worden en de benodigde noodhulp effectief kan worden ingezet. Dat meldt de commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied in een persbericht. De unit zal van 1 tot en met 22 april middels technische verkenningen deze oefeningen doen op de twee eilanden. Het geheel wordt in overleg met het lokale gezag goedgekeurd en uitgevoerd. Zowel op het land als onder water zullen er verkenningen worden uitgevoerd. Daarbij wordt ook gebruikgemaakt van de duikrobots Blueye X3 en de BlueROV2, die uitermate geschikt zijn om onderwatermetingen te verrichten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.