Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - Een belangrijke mijlpaal voor het land noemde minister Roger Lawrence van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie (Teatt) gisteren de start van de wederopbouw van de luchthaven.

sxmairport3De minister had een ontmoeting met de ceo van Princess Juliana International Airport (PJIA), Brian Mingo, en het bouwteam van de luchthaven en Ballast Nedam. Afgelopen vrijdag kreeg hij ook een rondleiding en werd hij bijgepraat over het project. De bouwwerkzaamheden beginnen in november maar het team van Ballast Nedam was dit weekend al ter plaatse.
Mirto Breell, de projectdirecteur van PJIAE, gaf aan dat de bouwfase van het herstelproject van de luchthaventerminal volgens een gefaseerde aanpak zal verlopen over een periode van twee jaar. Naar verwachting zal het project medio 2023 zijn voltooid.
,,Als de wederopbouw begint, zullen we ons niet alleen richten op het bouwgedeelte, maar ook op de bezoekerservaring”, zei Teatt-minister Lawrence. ,,Het is van cruciaal belang dat de bezoekers van ons land een onvergetelijke luchthavenervaring hebben. En dit begint allemaal bij de mensen; welke boodschap delen we over het land? Dit is essentieel voor onze groei als we de nummer 1-bestemming in het Caribisch gebied willen zijn. We moeten het allemaal gaan zeggen, erin geloven en ernaar leven”, aldus de minister.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).