Al het nieuws

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven.

F18 SXM 7e trancheHet betreft een bedrag van 22 miljoen gulden voor de maanden oktober, november en december, zei Gevolmachtigde minister Rene Violenus van Sint Maarten direct na de Rijksministerraad in Den Haag tegen de media, aldus The Daily Herald.

De Koninkrijksregering heeft geoordeeld dat Sint Maarten voldoende heeft voldaan aan de voorwaarden die aan de zevende tranche zijn verbonden. ,,Ik ben blij met deze beslissing”, zei Violenus.

De 22 miljoen gulden die in één tranche wordt uitbetaald, wordt binnenkort overgemaakt aan Sint Maarten. Dit zal de lokale overheid in staat stellen de kosten tot het einde van dit jaar te dekken en te voldoen aan haar monetaire verplichtingen, waaronder het St. Maarten Stimulus & Relief Plan (SSRP) om de particuliere sector en werklozen tijdens de pandemie bij te staan.

De voorbereidingen voor een achtste tranche liquiditeitssteun zijn nog niet begonnen, want dat hangt ervan af of de regering van Sint Maarten begin volgend jaar weer financiële hulp nodig heeft. Dit is weer afhankelijk van de Covid-19-pandemie en het economisch herstel in het land.

 

 

Foto: Suzanne Koelega