Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Op dit moment is er geen terreurdreiging op Sint Maarten. Dat laat demissionair Justitieminister Dennis Richardson weten. De politie arresteerde zaterdag drie, vermoedelijk, Syrische mannen met valse paspoorten op de luchthaven. Deze mannen zitten nog altijd vast en worden verhoord.
De Justitieminister benadrukt dat er op dit moment geen informatie is waaruit zou blijken dat Sint Maarten slachtoffer kan worden van terrorisme. Desondanks vraagt de politie aan iedereen om waakzaam te zijn, in verband met de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs. Hierbij kwamen 129 mensen om het leven.
De drie mannen vielen door de mand toen ze hun paspoort moesten tonen bij de Immigratiedienst op Princess Juliana International Airport. Naar verluidt zouden ze rond 19.30 uur met de Insel Air-vlucht vanuit Haïti zijn meegevlogen naar het eiland. De Syriërs reisden met Griekse paspoorten en hadden als eindbestemming Europa.
Richardson laat weten dat het politiekorps de zaak in onderzoek heeft en informatie heeft opgevraagd bij verschillende internationale politieorganisaties zoals Interpol. Op deze manier proberen ze de identiteit van de verdachten te achterhalen.
Op social media werd gisteren geschrokken gereageerd op het nieuws. Berichten zoals ‘ze komen dichterbij’ en ‘terroristische daad tegengehouden’ passeerden meermalen de revue.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.