Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Op Saba zullen in opdracht van het lokale eilandbestuur twee nieuwe kassen worden gebouwd: een voor de uitbreiding van de hydroponics-productie en een andere die zal dienen als boomkwekerij voor het herbebossingsproject van het eiland.

kassenHet openbaar lichaam heeft plannen om uiteindelijk drie kassen volledig toe te wijden aan hydroponics-productie. De kas die aanvankelijk voor het herbebossingsproject wordt gebruikt, zal worden omgebouwd voor hydroponics zodra de herbebossingsinspanningen in de komende jaren zijn afgerond. De extra kas voor de hydroponics-boerderij zal de productie van verse producten aanzienlijk verhogen. In eerste instantie zal de focus liggen op de teelt van sla, tomaten, komkommers, paksoi en microgroenten. Naarmate de operaties uitbreiden, zal worden gekeken naar de haalbaarheid van het toevoegen van gewassen zoals courgette, aubergine, bonen en bessen.
Volgens het constructiemodel van de huidige kas zullen de nieuwe kassen worden ontworpen om bestand te zijn tegen stormen en orkanen. Er zullen strategieën worden toegepast om structurele schade te minimaliseren en de metalen koepels zullen worden uitgerust met verlichting om een continue productie te garanderen, zelfs tijdens slecht weer. Bovendien zullen de hydroponische systemen op wielen worden gemonteerd, zodat ze in de metalen koepels kunnen worden verplaatst voor bescherming. Dit zal ervoor zorgen dat de gemeenschap direct na een orkaan toegang heeft tot verse producten, wat de zelfvoorzienendheid op het eiland tijdens kritieke tijden verbetert.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.