Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Speciale handhavers Alexandria Hassell en Thompson Thomas waren op gisteren op de kleine parkeerplaats voor het Bureau voor Toerisme in Windwardside om het parkeerbeleid te promoten. Zij deelden de blauwe parkeerschijf uit en verstrekten informatie over de nieuwe verkeersverordening.

BESparkeerschijfDe komende tijd staan Thomas en Hassell regelmatig op de parkeerplaats en andere gebieden op het eiland om mensen te informeren over de nieuwe verkeersverordening, om de parkeerschijven uit te delen en uit te leggen hoe het werkt. Bestuurders moeten de blauwe parkeerschijf, met de aankomsttijd, zichtbaar op het dashboard van hun auto plaatsen. Overdag geldt maximaal twee uur parkeren op de kleine parkeerplaats. Dit om te voorkomen dat mensen hun auto daar een hele dag parkeren terwijl ze aan het werk zijn. Het idee is dat de kleine parkeerplaats plaats biedt aan kort parkeren voor mensen die naar een winkel of ander gebouw in de omgeving willen. Als mensen langer dan twee uur willen parkeren, kunnen ze dat doen op de grote parkeerplaats. Hetzelfde beleid geldt bijvoorbeeld voor de RBC-bank. De 2-uurszones worden bekendgemaakt door een parkeerbord waarop staat hoe lang men mag parkeren en gedurende welke uren van de dag de parkeerbeperking wordt gehandhaafd.
,,We leggen mensen uit hoe ze de parkeerschijf moeten gebruiken. Het moet de aankomsttijd weergeven, zodat we kunnen controleren wanneer mensen zijn gearriveerd en wanneer hun parkeertijd is verstreken”, aldus Thomas. Vooralsnog is het promoten van het parkeerbeleid vooral informatief en leerzaam, maar in de toekomst kunnen mensen bij overtreding van de regels een waarschuwingsbrief of een boete verwachten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.