Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen arriveerde gisterochtend februari op Saba voor een tweedaags bezoek.

BESvhuffelenDe staatssecretaris werd op de luchthaven Juancho Yrausquin opgewacht door gezaghebber Jonathan Johnson, die haar een korte uitleg gaf over het gerealiseerde renovatieproject van de luchthaven, het zonnepark en de bouw van de nieuwe brandweer. President-directeur van Saba Electric Company (SEC) Dexter Johnson en hoofd van Distribution David Leonce gaven haar achtergrondinformatie over het zonnepark, Saba’s plannen om over te stappen op honderd procent hernieuwbare energie en de Saba Energy Strategy 2020-2025. Met enkele stops onderweg ging de staatssecretaris naar The Bottom voor een gesprek in het Rijksbestuursgebouw, eerst met het bestuurscollege en daarna met de Eilandsraad. Belangrijke onderwerpen waren de goede relatie tussen Nederland en Saba, het uitbannen van armoede en het terugdringen van de hoge kosten van levensonderhoud. Ook werd er gesproken over de gespannen financiële situatie van de overheid en de noodzaak om de vrije uitkering te verhogen en de uitdagingen waarmee de economie van Saba wordt geconfronteerd, in het bijzonder het bankwezen. ‘s Middags had de staatssecretaris een gesprek met de Saba Business Association (SBA), ging ze op bezoek bij een alleenstaande vader op het sociale huisvestingsproject en heeft ze een meet-and-greet met de Saba Jeugdraad en een aantal young professionals bijgewoond.
Vanochtend krijgt ze een rondleiding over het eiland waarbij zij diverse projecten en locaties zal bezoeken, waaronder het nieuwe havenproject, de Saba Conservation Foundation (SCF), de afvalverwerkingsinstallatie, de SEC-elektriciteitscentrale en de hydrocultuurboerderij. Saba is het laatste eiland dat de staatssecretaris bezoekt in het kader van haar kennismakingstoer langs de zes Nederlands Caribische eilanden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.