Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Eind februari zijn alle inwoners van Saba voor de eerste keer gevaccineerd tegen Covid-19. Rond 15 februari komen er 1.400 Moderna-vaccins naar het eiland en dat is volgens de overheid genoeg om de hele bevolking in te enten.

sabanenDe voorbereidingen voor de Covid-19-vaccinatie vorderen inmiddels gestaag en meer dan 900 bewoners hebben zich aangemeld om gevaccineerd te worden. Het duurt naar schatting 6 tot 7 dagen om de gehele volwassen bevolking de eerste prik te geven.
,,Vaccinatie van de volwassen bevolking zal plaatsvinden in het Eugenius Johnson Community Center in Windwardside”, aldus hoofd van de afdeling Volksgezondheid, Koen Hulshof. Bewoners van het bejaardenhuis worden thuis ingeënt. Personen die zich hebben aangemeld worden geïnformeerd over de specifieke datum en het tijdstip van de vaccinatie. De tweede zending van het Moderna-vaccin voor de noodzakelijke tweede vaccinatie komt na verwachting vier weken na de eerste aan op het eiland.

Achter de schermen werken de directie Volksgezondheid en de Saba Health Care Foundation (SHCF) hard om alles voor te bereiden op de vaccinaties. ,,Er zijn veel logistieke zaken en trainingen nodig om een veilige vaccinatie te garanderen”, aldus Hulshof. ,,We hopen dat zoveel mogelijk mensen besluiten zich te laten vaccineren. We moeten realistisch zijn, het coronavirus zal niet verdwijnen en we zullen moeten accepteren dat het van tijd tot tijd naar het eiland komt. Om jezelf en de mensen om je heen te beschermen, is het belangrijk om je te laten vaccineren”, aldus Hulshof.
Algehele vaccinatie is volgens hem belangrijk om patiënten weer te kunnen verwijzen naar het buitenland. Veel medische verwijzingen van patiënten buiten Saba zijn het afgelopen jaar uitgesteld of vertraagd door Covid-19. ,,Het is essentieel om deze medische verwijzingen te herstellen in het belang van de gezondheid van mensen maar vaccineren betekent ook dat de mensen wat vrijheid terugkrijgen en weer kunnen reizen naar het buitenland.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.