Van onze redactie
Rio de Janeiro - De afgelopen dagen zijn duizenden dode vissen aangetroffen in het gebied waar komende zomer de zeilcompetities plaatsvinden op de Olympische Spelen in Rio, aldus Het laatste nieuws.
Volgens de Braziliaanse media spoelden de dode vissen aan op verschillende locaties in de Guanabara Bay, waar in augustus om de medailles zal worden gestreden. Milieudeskundigen testten de waterkwaliteit en stelden een hoge mate van vervuiling vast. Vooral een bepaalde soort sardine zou heel zwaar getroffen zijn.
Het probleem is niet nieuw; de afgelopen maanden werden al verscheidene monsters van het water in de baai onderworpen aan een kwaliteitstest en telkens werden er hoge waarden van vervuiling aangetroffen. De onderzoekers vonden onder meer virussen en giftige materialen in het water.
Heel wat Olympische zeilers, onder wie Evi Van Acker, drukten reeds hun bezorgdheid uit over het probleem. Ze vrezen ziek te worden als ze in aanraking komen met het water.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).