Bogota - Nederlanders mochten dan verbaasd op de babynaam Qut reageren, een vrouw uit Colombia doet er nog een schepje bovenop. Na twee jaar vechten met instanties heeft zij eindelijk haar naam mogen veranderen in het alfabet.

Officieel heet zij nu Abcdefg Hijklmn Opqrst Uvwxyz, schrijft The Post Online.

Het is niet de eerste keer dat de 36-jarige kunstlerares uit Bogota haar naam verandert. Tot voor kort ging zij namelijk door het leven als Ladyzunga Cyborg. Toch was deze naam niet vreemd genoeg voor Abcdefg. ,,Ik heb mijn naam veranderd zodat mensen niet meteen weten wie ik ben”, vertelt Opqrst Uvwxyz. ,,Ik wilde gewoon een verrassingselement brengen.”

Het duurde twee jaar voordat de Colombiaanse overheid haar toestemming gaf voor de naamsverandering. Terwijl in Europa vreemde namen mogen worden geweigerd, kan het in Colombia niet gek genoeg. ,,Als een ambtenaar van de burgerlijke stand haar nieuwe naam had geweigerd, had hij de verplichtingen van zijn werk geschonden”, aldus Daniel Molano van de Colombiaanse burgerlijke stand. ,,In principe maakt het niet uit hoe ongewoon de naam is, een naamsverandering moet altijd worden toegestaan.”

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.