De afgelopen dagen is er in de (sociale) media onduidelijkheid ontstaan over de status van het Ocean Ecopark Curaçao-project, met name naar aanleiding van de managementverandering van Curaçao Airport Holding, maar ook door de ontwikkelingen rond Ctex, een van de grotere potentiële klanten van het Ocean Ecopark koelsysteem. Bluerise en onze partners willen deze onduidelijkheid wegnemen en onze voortdurende inzet voor de realisatie van het Ocean Ecopark Curaçao-project benadrukken. Ons vertrouwen in de haalbaarheid van het project is onverminderd groot. Gezamenlijk met onze investeringspartners blijft Bluerise samenwerken met Curaçao Airport Holding en diverse instanties binnen de overheid van Curaçao, om de benodigde overeenkomsten en vergunningen te verkrijgen die nodig zijn om de bouwfase van het project te beginnen. Bluerise heeft de afgelopen vier jaar fors geïnvesteerd in de planning, structurering en ontwikkeling van Ocean Ecopark Curaçao. Het project zal worden gerealiseerd aan de noordkust van Curaçao op het terrein van Curaçao Airport. Het Ocean Ecopark zal duurzame energie aan de luchthaven leveren en een katalysator zijn voor innovatieve bedrijven op Curaçao, voedselproducenten in kassen en vele andere ondernemingen. Ocean Ecopark Curaçao wil een positieve impuls geven aan Curaçao, zowel op sociaal en economisch als ecologisch gebied. De realisatie van dit project zal een belangrijke economische impact op het land hebben, en kan meer dan 400 banen genereren, de lokale productie verhogen en de export stimuleren. Onze investeringspartners en wijzelf staan in de startblokken om dit belangrijke project te realiseren en we zijn blij met de samenwerking met het land Curaçao om dit te bereiken! Ocean Ecopark Curaçao omvat een aantal toepassingen waarbij diep, koud zeewater wordt gebruikt. Een Ocean Thermal Energy Conversion (OTEC) centrale zal elektriciteit produceren die als basislast kan worden ingezet. Een Seawater District Cooling system (SDC/SWAC) zal het luchthavengebouw en gebouwen in de omgeving koelen met een energiebesparing van tot wel 90 procent. Op de 20 tot 60 hectare Ecoparkgrond zullen zich verschillende vormen van landbouw, aquacultuur en innovatieve bedrijven vestigen die economisch aantrekkelijke producten zullen produceren: gezond en vers voedsel van lokale boeren, telers en producenten. Lokaal betekent groen en gezond, en helpt Curaçao met het bereiken van duurzame doelen. De aanwezigheid van deze unieke koudwaterbron in het Ocean Ecopark Curaçao geeft onderzoeksinstituten de mogelijkheid om geavanceerd onderzoek te doen. Curaçao zal buitengewone kansen bieden aan talentvolle studenten, onderzoekers, jonge professionals en bedrijven.

Namens het team van Bluerise bv, Remi Blokker (ceo), Nederland


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).