Minister Silvania zwengelt conflictkwestie CMC weer aan
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De motie van wantrouwen van het medisch stafbestuur van het CMC-ziekenhuis tegen de raad van bestuur (RvB), waar deze krant begin maart al over berichtte, is plotseling weer in het nieuws.
Onder andere omdat minister Silvania er deze week over berichtte op zijn privé-Facebookpagina.
,,Ongeveer 80 medisch specialisten hebben een motie van WANTROUWEN (kapitalen van Silvania) ingediend tegen de raad van bestuur van CMC”, schrijft hij op 7 april zonder toelichting. Daarmee suggereert de minister dat het een recent besluit is.
Dat idee wordt door hem versterkt door deze verklaring dinsdag in de lokale media: ,,Het vertrek van een van de bestuursleden, Gilbert Martina, heeft blijkbaar niet voor rust binnen het CMC gezorgd”, waarmee Silvania de indruk wekt dat de ‘motie van wantrouwen’ van zeer onlangs is. Immers Martina gaf op 31 maart jongstleden het stokje over aan de nieuwe CMC-topman Johan de Graaf.
De motie zelf is in werkelijkheid al van 28 februari en werd op 4 maart op schrift gesteld door het bestuur van het MSB met eronder zes handtekeningen, waaronder die van voorzitter Joyce Struik. Het Antilliaans Dagblad benaderde de MSB-voorzitter met enkele vragen over de actuele situatie binnen de CMC-muren en in het bijzonder de relatie tussen medische staf en de directie.
Struik wijst erop dat nog altijd sprake is van ‘intern beraad’ tussen het MSB en de RvB, maar voegt er gelijk aan toe dat de medische staf ‘de nieuwe ceo de kans wil geven om een en ander op te lossen’. Op de vraag wat er opgelost moet worden, verwijst de voorzitter naar de brief en licht zij toe dat het het MSB gaat om ‘cultuurverandering’. Gedoeld wordt op een meer gelijkwaardige behandeling van medici.
‘Medisch specialisten willen krachtig signaal afgeven’
Meer hierover lezen? Neem een online abonnement op de krant.