Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bewoners van de nieuwbouwwijk Wechi kijken nu nog tegen de afvalbergen van de aangrenzende landfill Malpais aan, maar daar gaat verandering in komen. Tussen de woonwijk en de vuilnisbelt komt namelijk een 20 meter brede bufferstrook over een lengte van ongeveer een kilometer.

F07 Wechi 1Deze zal bestaan uit een heuvel, met daarop natuurlijke beplanting. De maatregel zorgt volgens een persbericht van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) niet alleen voor een fysieke, maar ook voor een visuele scheiding van de twee terreinen. De aan te leggen afscheiding vormt een belangrijk onderdeel van het langetermijnplan, dat ook de toekomstige verwijdering van de stortplaats omvat.

,,Na bijna tien jaar van intensieve samenwerking is er een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het 134 hectare grote gebied van Wechi. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van minister Charles Cooper van VVRP en de Fundashon Kas Popular (FKP), samen met voormalig minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) mevrouw Dorothy Pietersz-Janga, zal er een bufferzone worden gecreëerd tussen de stortplaats van Malpais en het woonproject in Wechi. Deze belangrijke ontwikkeling markeert een cruciaal punt voor het gebied”, aldus VVRP in haar communiqué.

Ten aanzien van deze nieuwe ontwikkeling, is er een beheerovereenkomst gesloten, in samenwerking met afvalinzamelaar Selikor. Vastgelegd is onder meer dat Selikor geen activiteiten zal ondernemen die overlast zouden kunnen veroorzaken aan de kant van de bufferzone.
Aan Wechi-zijde van de aan te leggen heuvel komt er een fiets- en wandelpad, waarvoor het groenonderhoud zal worden verzorgd. De kosten voor de aanleg en het onderhoud van de bufferzone zullen worden gedragen door Wechi Management Company (WMC), waarvan FKP-directeur Arthur Con de technisch directeur is.

,,FKP en de betrokken partijen zijn enthousiast over deze vooruitgang en benadrukken het belang van een duurzame en esthetische inrichting van het woongebied. Deze strategische buffer zal niet alleen bijdragen aan de levenskwaliteit en het wooncomfort van de bewoners van de wijk, maar ook aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van het eiland”, zo besluit VVRP haar berichtgeving.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.