Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij het strand van Jeremi is de grond, waar een betonnen strandtent moet verrijzen, ‘slechts’ bouwrijp gemaakt, door onder meer begroeiing te verwijderen en letterlijk de lijnen uit te zetten waar de muren moeten worden opgetrokken. Op Playa Lagun is dat echter een ander verhaal. Hier is - naar nu blijkt - zonder bouwvergunning aan de daadwerkelijke bouw begonnen.

BouwLagunKort na de groundbreaking op 29 september, waarbij de MFK-ministers Gilmar Pisas (Algemene Zaken en GMN), Charles Cooper (VVRP en MEO), Javier Silvania (Financiën, GMN en SOAW) en Shalten Hato (Justitie en BPD) de eerste steen hebben gelegd, is de aannemer voortvarend te werk gegaan, door op Playa Lagun alvast een betonnen fundering te storten.
Het Antilliaans Dagblad heeft naar aanleiding hiervan een aantal vragen gesteld aan Pisas. De premier is onder meer gevraagd of - en zo ja, wanneer - de bouwvergunning voor de stranden is aangevraagd. Ook is hem gevraagd hoe het nu verder gaat op Lagun. Wordt er bijvoorbeeld gewacht totdat de vergunning rond is, of dient de reeds gemaakte fundering te worden afgebroken?
In andere media vertelde Pisas dat de aannemer zonder toestemming alvast was begonnen met bouwen. Daarom heeft de redactie van deze krant Pisas ook gevraagd wat er precies stond vermeld over het startmoment van de bouw, in de bouwovereenkomst die tijdens de groundbreaking werd ondertekend door secretaris-generaal van het ministerie van GMN Sharlon Melfor en een vertegenwoordiger van Boon Services bv, de aannemer van het project.
De reactie van Pisas was dat hij zowel de pers als de bevolking vraagt om aanstaande maandag om 18.30 uur naar Playa Lagun te komen, zodat hij daar in een keer alle vragen kan beantwoorden. Ook de aannemer zal hier dan bij aanwezig zijn.
De aannemer, en tevens architect van de bouwwerken, was wel bereid om voor deze bijeenkomst een toelichting aan het Antilliaans Dagblad te geven.
Desgevraagd laat men weten dat ‘de term bouwen zonder toestemming en/of bouwvergunning’ hier niet opgaat. Volgens het bouwbedrijf valt het storten van een fundering onder het bouwrijp maken van de bouwlocatie, en zou dat ook met het ontbreken van een bouwvergunning zijn toegestaan.
,,De wet zegt dat bouwrijp maken geen deel is van de bouwvergunning, dus dat betekent dat grondwerkzaamheden gedaan kunnen worden. De reden waarom er nu een fundering staat op Lagun is omdat wij alvast de losse vloer aan elkaar willen koppelen zodat het klaar staat voor wanneer het bouwen zelf zou moeten beginnen”, aldus het bouwbedrijf.
Verder wordt benadrukt dat het, zolang er nog geen bouwvergunning is, sowieso al niet de bedoeling was om meer werkzaamheden te verrichten dan het storten van de fundering op Playa Lagun.

Amigu di Tera: Onmiddellijke stopzetting facelift stranden...

Wilt u meer over dit onderwerp lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.