Moramay Koomen geeft presentatie aan ambtenaren Koninkrijksrelaties

Van een onzer verslaggevers
Den Haag - Een groep ambtenaren, werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, heeft kennis opgedaan over Bándabou. En vooral over de verschillen ten opzichte van de rest van Curaçao.

Bandabou1Deze waardevolle kennis werd in de week voor kerst overdragen aan medewerkers van de afdeling Koninkrijksrelaties door Moramay Koomen, docent Internationaal en Europees Recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bij Maastricht University.
Aan het Antilliaans Dagblad vertelt Koomen, die zelf afkomstig is uit Bándabou, waarom ze de presentatie heeft gehouden: ,,Het doel van de presentatie was om meer licht te werpen op het leven, de infrastructuur, de economie, het onderwijs en het politieke landschap op Bándabou. Bij Curaçao denken mensen meestal aan Willemstad. Hoewel Willemstad een heel belangrijk deel van Curaçao is, omvat Bándabou meer dan de helft van het eiland en heeft het een eigen cultuur. De presentatie had dan ook als titel ‘Bándabou, Curaçao is meer dan alleen Willemstad’.
Koomen gaf in haar presentatie uitleg over verschillende aspecten van het westelijke deel van het eiland. Dit varieerde van de basis, zoals de precieze ligging en de demografie van het gebied, tot aan onderwerpen als de geschiedenis en ontwikkeling van de afgelopen eeuw, toegang tot onderwijs, toegang tot levensmiddelen, de economie en het toerisme, de meest terugkerende kwesties/probleempunten en de politiek.
De woorden van Koomen waren niet aan dovemans oren gericht: ,,De presentatie werd zeer positief ontvangen. Ik kreeg veel positieve feedback en opmerkingen van veel luisteraars dat ze iets nieuws hebben geleerd. Zowel van mensen die nog nooit op Curaçao hebben gewoond als mensen die zelf op Curaçao hebben gewoond maar niet op Bándabou”, aldus de docent en trotse Bándabouenaar.
Niet alleen haar publiek was enthousiast, ook Koomen zelf kijkt met veel plezier terug op de presentatie: ,,Als iemand die uit Bándabou komt was ik erg blij om te kunnen delen wat ik heb geleerd van zowel mijn ervaring om daar op te groeien, als het onderzoek dat ik heb kunnen doen naar Bándabou tijdens mijn stage bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad. Ik ben ook blij dat ik meer kennis kan delen over heel Curaçao en begrip kan kweken over het leven, de cultuur en de maatschappelijke kwesties van Bándabou, zodat mensen een beter beeld krijgen van het eiland.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.