Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In een reactie op Stichting Uniek Curaçao, die zich beklaagt over het feit dat de stichting moet betalen voor het dumpen van afval bij de vuilstortplaats, stelt Selikor-directeur Wesley Kook dat de stichting zich, net als elke andere (sociale) organisatie, moet houden aan de regels.


selikorKook: ,,Uniek Curaçao is een stichting met een doelstelling, activiteiten en verantwoordelijkheden en daar moet de stichting zich aan houden. Dat houdt in dat als de stichting bepaalde natuurgebieden van de overheid in beheer heeft en die schoonhoudt, de stichting er zelf voor moet zorgen dat dit vuil tegen betaling op de stortplaats van Selikor terecht komt. Dat moeten vele andere stichtingen ook, zoals bijvoorbeeld LVV die de stranden beheert. Uniek Curaçao krijgt mogelijk subsidie van de overheid voor het beheren van de natuurgebieden en daar moet de schoonmaak bij inbegrepen zijn. Als die kosten niet gedragen kunnen worden, zou de stichting bij de overheid moeten aankloppen en niet bij Selikor. Selikor is een commercieel bedrijf waar de regel geldt dat de vervuiler betaalt omdat wij ook verwerkingskosten hebben. We hebben in overleg met de stichting afgesproken dat als er bijvoorbeeld in wijken schoonmaakacties gehouden worden, het vuil in de wijk zelf bij het grofvuil gezet kan worden en dat Selikor het ophaalt. De stichting houdt zich niet aan de ophaaldagen van het grofvuil en zet zakken vol rommel gewoon langs de kant van de weg in de veronderstelling dat Selikor dat wel ophaalt. Maar dat is niet de afspraak”, zo luidt het verweer van Kook, die naar andere organisaties ook geen precedent wilt scheppen met gratis dienstverlening. Hij vindt de ingezonden brief van de stichting, die ook op Facebook staat, en de persoonlijke aantijgingen niet gepast en kinderachtig van een zichzelf respecterende organisatie.
Het doel van de stichting is onder andere de lokale bevolking liefde bij te brengen voor Curaçao en een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen. Dit doet de stichting door het stimuleren en/of bundelen van individuele of groepsgewijze initiatieven op het gebied van de Curaçaose cultuur, kunst, milieu, sport, ontspanning en wetenschappen. De bevolking wordt niet alleen de gelegenheid gegeven te participeren in de projecten van de stichting, maar ook te profiteren van deze projecten. Te denken valt aan het creëren van lokaal toerisme, educatieve programma’s en het creëren van werkgelegenheid. Volgens de Kamer van Koophandel (KvK) is de voorzitter van de stichting Frensel Mercelina, de secretaris Melvin Dovale en bestuurslid Theo van der Giessen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.