Willemstad - Er is nog geen besluit genomen over de koper van Rif Resort nv., de eigenaar van de hotelgebouwen en percelen die de Marriottketen exploiteert. Daarmee loopt Gerrit Schotte (MFK) met zijn publieke uitlatingen over de plannen van de koper vooruit op de keuze die de regering eerdaags gaat maken en de inhoud van het aanbod van die koper.

Dat is de reactie van Mike Willem van de begeleidingscommissie voor de verkoop van Rif Resort nv. De regering is geen eigenaar van het Marriott Hotel. De operator Marriott wordt betaald door Rif Resort om het hotel te exploiteren. De winsten, maar ook de verliezen, komen op conto van Rif Resort nv. Willem: ,,Er wordt gedraaid met verlies, en dus verkeert het Rif Resort in enorme financiële problemen. Daar komt bij dat de regering eerder met een financiële injectie Rif Resort heeft willen helpen, maar de schulden zijn inmiddels alleen maar opgelopen van 50 naar 100 miljoen gulden. Het is dus ook de regering geweest die besloten heeft dat dit zo niet langer kan voortduren en aangedrongen heeft op verkoop.” Doorgaan is geen optie en daarmee zouden vele mensen zeker op straat komen te staan. Verkoop is een must, zo legt Willem uit. Hij stelt dat er door het, speciaal voor de verkoop aangetrokken, Amerikaanse makelaarskantoor Ackmann-Ziff Real Estate Group, verschillende gegadigden gerekruteerd zijn. Hieruit zijn uiteindelijk twee groepen geselecteerd. Daarbij is niet alleen gekeken naar wat de groepen willen neertellen voor de koop van Rif Resort, maar ook naar welke investeringsplannen ze hebben en welke visie ze daarbij voor ogen hebben voor de toekomst van het hotel. Willem: ,,Daar komt bij dat als het contract met Marriott als operator gehandhaafd blijft, deze keten het recht heeft om als eerste akkoord te gaan met de bieder. Op dit moment is de regering aan zet om de twee door de commissie voorgedragen bieders te analyseren. Daarbij wordt gekeken naar de geboden koopsom, het investeringsbedrag, de investeringsplannen en het macro-economische effect voor Curaçao. Verder wordt gevraagd om garanties waarmee de bieder de meeste zekerheid kan bieden dat de plannen ook echt uitgevoerd kunnen worden. In reactie op Schotte zegt Willem nog: ,,We hebben de twee beste bieders uitgekozen en als een daarvan vindt dat het hotel 14 maanden dicht moet voor renovaties, ‘so be it’, dat is dan nodig om het hotel weer levensvatbaar te maken. Over de door Schotte benoemde bedragen laat ik mij niet uit. Het gaat zoals gezegd om meerdere criteria en niet alleen de geboden koopsom.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.